سخن آغازین
تقواى سياسى
نظام ولايتفقيه، نظام ضدديكتاتورى و ضداستبداد است. بنابراين، مردم نه تنها مىتوانند بلكه بايد بنا به وظيفه شرعى و اخلاقى خود در امور سياسى كشور مشاركت فعال داشته باشند. بنيان نظرى الزام سياسى مردم به مشاركت سياسى، به بحثهايى برمىگردد كه در حوزه فلسفه سياسى اسلامى مانند: انسانشناسى سياسى، در حوزه فلسفه اخلاق مانند: اخلاق سياسى و در حوزه مباحث فقه سياسى نظير: بيعت، مشورت، امر به معروف و نهى از منكر و نصيحت به زمامداران سياسى مطرح است.
يكى از جلوههاى حضور مردم در سرنوشت سياسى خود، مشاركت فعال آنان در عرصه انتخابات است. با توجه به انتخابات نهمين دوره مجلس شوراى اسلامى (اسفند 1390)، چند نكته را يادآور مىشويم:
1. مردم ايران اسلامى به عنوان ملت امالقراى جهان اسلام، شايسته الگو و اسوه مردم جهاناند. حضور حداكثرى مردم در عرصههاى گوناگون از جمله راهپيمايى 22 بهمن امسال، نشاندهنده عشق و علاقه وافر ايشان به نظام جمهورى اسلامى است. از آنجايى كه مردم پايبند به نظام اسلامى هستند، بايد كسانى را به نمايندگى مجلس بفرستند كه در تعهد و شيفتگى به خدمت، گوى سبقت از ديگر رقيبان را ربوده باشند. بهترين افراد براى تصدى مناصب سياسى در عصر غيبت، كسانى هستند كه از لحاظ تقوا و شايستگى نزديكترين فرد به الگوى كارگزار سياسى نظام اسلامى باشند. اگر در عصر حضور امام معصوم عليهالسلام، شايستهترين افراد كسانى هستند كه به لحاظ خصايص و تقوا به امام معصوم عليهالسلام نزديكتر باشند، در زمان غيبت هم لازم است كسانى امور سياسى اعم از قانونگذارى، اجرا و قضاوت را بر عهده گيرند كه به لحاظ شايستگى در سطح رهبرى نظام اسلامى، يا لااقل نزديك به وى، در ورع و تقواى سياسى باشند.
2. از سوى ديگر، وظيفه بهترينها اين است كه خود را براى انتخاب شدن در معرض انتخاب شدن قرار دهند؛ زيرا اگر كسانى زهد بىجا به خرج دهند و خود را به ملت معرفى نكنند، زمينه را براى حضور كسانى فراهم مىكنند كه شايستگى لازم را ندارند. بنابراين، علاوه بر مسئول بودن در برابر خسارتهاى جبرانناپذيرى كه نمايندگان فاقد صلاحيت به جامعه وارد مىكنند، در برابر امام و شهيدان و خداى متعال هم بايد پاسخگو باشند.
3. در اسلام، هدف، وسيله را توجيه نمىكند. بنابراين، دست يافتن به نمايندگى مجلس يا هر پست و مقام ديگرى از راه اسراف، دروغ و گناه، درست نيست. كسانى كه از اين راهها به مجلس راه مىيابند هم، نمىتوانند پاسدار اسلام و قوانين اسلامى باشند؛ زيرا ممكن است در معرض تأثيرپذيرى از كانونهاى قدرتهاى فاسد و ثروتهاى نامشروع شوند. تقواى سياسى ايجاب مىكند كه در عرصه رقابت براى خدمتگذارى، از ريختن پرده حيثيت و آبروى مؤمنان پرهيز شود. از درگير شدن با رقيبان، دادن وعدههاى بىاساس و غيرعملى و... براى رسيدن به كرسى نمايندگى اجتناب شود؛ تقواى سياسى ايجاب مىكند كه هزينههاى تبليغات شفاف باشد و از اسراف و گناه به دور باشد. تقواى سياسى ايجاب مىكند كه از دشمن غفلت نشود و توان و انرژى نيروهاى نظام صرف لجبازى با يكديگر و خنثى نمودن تدابير يكديگر نشود.
حاصل اينكه دلسوزانى بايد به مجلس راه يابند كه بر صراط مستقيم انقلاب اسلامى، كه به دست معمار بزرگ انقلاب امام خمينى قدسسره ترسيم شده است، پايدارى نمايند و از اصول و ارزشهاى نظام جمهورى اسلامى عدول نكنند و با پيروى از ولايت مطلقه فقيه، يعنى مقام معظم رهبرى آيتاللّهالعظمى خامنهاى (دامت بركاته)، به حركت پوينده در مسير روشن سعادت اقدام كنند.
دبير گروه