فقر ذاتى

strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in D:\WebSites\nashriyat.ir\modules\views\modules\node\views_handler_filter_node_status.inc on line 14.

نجواى نيازمندان به معبود (1): شرح مناجات مفتقرين

 سال بيست و دوم ـ شماره 190 ـ مهر 1392، 5ـ12

آيت ‏اللّه علّامه محمدتقى مصباح

چكيده
اين مقاله شرحى بر مناجات مفتقرين امام سجاد عليه ‏السلام است. كمال مطلوب انسان از طريق عبوديت و بندگى ‏اش حاصل مى ‏شود. حقيقت بندگى، در بنده و عبد بودن و فقر ذاتى اوست؛ اينكه خداى متعال مالك همه چيز است. فلسفه تشريع برخى عبادات همچون نماز، حج، روزه و... مهر تأييدى بر فقر ذاتى انسان و مالكيت مطلق خداى سبحان است. علاوه براين، عزت و احترام و همه ثروت و دارايى هم از آنِ خداست. طغيان و سركشى انسان در دنيا، نتيجه دورى انسان از خدا و احساس بى ‏نيازى از اوست.
     مناجات مفتقرين امام سجاد عليه‏ السلام، گواهى بر فقر و نياز ذاتى انسان به خداست و يادآور اين باور است.

كليدواژه‏ ها: مناجات مفتقرين، فقر ذاتى، عبوديت و بندگى.

سال انتشار: 
22
شماره مجله: 
190
شماره صفحه: 
5

نجواى توسل جويندگان به معبود (1): شرح مناجات متوسلان

معرفت سال بيست و دوم ـ شماره 188 ـ مرداد 1392، 5ـ10

آيت اللّه علّامه محمدتقى مصباح1

چكيده

در آموزه هاى دينى سفارش فراوان شده است كه در توسل بايد از «وسيله» بهره برد و مهم ترين وسيله، تقرب به خداى سبحان، اولياى الهى و انبيا هستند كه بالاترين آنها، پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مى باشند. مؤمنان خطاكار با توسل به انبيا و اولياى الهى و درخواست شفاعت از ايشان، مورد عفو و گذشت خداى متعال قرار مى گيرند.

ازآنجايى كه انسان موجودى به تمامه فقر ذاتى است و همه نعمت هاى مادى و معنوى كه در اختيار دارد، نعمت هاى خدادادى است، دائما نيازمند اوست و ازاين رو، براى رفع مشكلات زندگى خويش، همواره نيازمند توسل به اولياى الهى است. اين نوشتار به تفصيل به اين موضوع مى پردازد.

كليدواژه ها: توسل، شفاعت، فقر ذاتى، رحمت الهى.

سال انتشار: 
22
شماره مجله: 
188
شماره صفحه: 
5
محتوای تغذیه