اميرمؤمنان

strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in D:\WebSites\nashriyat.ir\modules\views\modules\node\views_handler_filter_node_status.inc on line 14.

اخلاق و عرفان اسلامي

 

 

 

 

 

 

 

اخلاق و عرفان اسلامي

استاد محمّدتقي مصباح

چكيده

اين مقاله در پي بيان اوصاف بدترين بندگان در نگاه اميرمؤمنان در نهج‏البلاغه است. از نگاه آن حضرت، خشم و غضب خداي متعال از مبغوض‏ترين افراد از آن‏روست كه گناهان اين افراد به ديگران نيز سرايت مي‏كند. اين افراد از موقعيت و شهرت و علم برخوردارند و از موقعيت خويش براي تأسيس مكاتب انحرافي بهره گرفته و موجبات انحراف بسياري از افراد ساده‏لوح را فراهم مي‏سازند. از مدار هستي و حق غافل و بر هوا و هوس خويش پافشاري مي‏كنند. عالمان و كارشناسان دين شناخته شده در ميان مردم، مسئوليت سنگيني در اين زمينه بر عهده دارند و بايد ترفندهاي آنان را به مردم معرفي كنند. همواره بايد مراقب بود؛ چراكه شهرت‏طلبي، ثروت‏اندوزي و برتري‏طلبي از عواملي است كه موجب گم‏راهي و انحرافات اجتماعي است.

كليدواژه‏ها: اميرمؤمنان، بدعت‏گروي، شهرت‏طلبي، برتري‏طلبي، انحراف، طغيان، نهج‏البلاغه، بدترين بندگان.

سال انتشار: 
18
شماره مجله: 
138
شماره صفحه: 
5

اخلاق و عرفان اسلامي

اخلاق و عرفان اسلامي

استاد محمّدتقي مصباح

چكيده

اين مقاله به شرح و تفسير خطبه 102 نهج‏البلاغه مي‏پردازد. در شماره پيشين، استاد به بيان و شرح اوصاف بندگان شايسته خدا از منظر نهج‏البلاغه پرداختند. در اين شماره به شرح اوصاف بدترين بندگان خداي متعال از منظر اميرمؤمنان مي‏پردازد. انسان‏هاي محروم از الطاف، توجه، عنايت و كمك الهي، گرفتار گم‏راهي و انحراف از حق هستند.

كساني كه خداي متعال آنان را به خود وانهد، راهنماي مطمئني نخواهند داشت، شيطان نيز با وسوسه‏هاي خويش آنان را از طريق سعادت دور مي‏سازد و با عمل به فكر و رأي خويش، گمراه مي‏شوند. از اين‏رو، هر انسان مؤمني براي طي طريق حق بايد معارف ناب ديني و اسلامي را از منابع اصيل ديني و عالمان ديني برگيرد.

كليدواژه‏ها: بدترين بندگان، نهج‏البلاغه، اميرمؤمنان، معارف حقيقي، هدايت الهي، نعمت، ظلم و ستم.

سال انتشار: 
18
شماره مجله: 
137
شماره صفحه: 
5

اخلاق و عرفان اسلامي

 

 

 

اخلاق و عرفان اسلامي

استاد محمّدتقي مصباح

چكيده

به راستي ويژگي و اوصاف بندگان صالح خدا كدامند؟ سالك راه چگونه مي‏تواند با آگاهي و بصيرت، مسير سعادت را بپيمايد؟ با كدامين دستگيره محكم و ريسمان سترگ الهي مي‏توان اين مسير پرفراز و فرود را پيمود؟ استاد، در شرح و تفسيري بر كلام اميرمؤمنان علي عليه‏السلام در اين گفتار، لغزشگاه‏ها و راه‏هاي ناامن مسير سعادت را گوشزد و گناه را آستانه سقوط بندگان الهي به جهنم قلمداد مي‏كنند و نيل به اين سعادت را نيازمند مجاهدت و جان‏فشاني بسيار مي‏دانند. بدين سان، خورشيد يقين، روشنگر و آرام‏بخش دل‏هاي مؤمنان و دوستان خدا خواهد شد.

كليدواژه ‏ها: يقين، ريسمان الهي، اميرمؤمنان، عبادت، بندگي، شكوه بندگي.

سال انتشار: 
17
شماره مجله: 
133
شماره صفحه: 
5
محتوای تغذیه