شيعيان

strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in D:\WebSites\nashriyat.ir\modules\views\modules\node\views_handler_filter_node_status.inc on line 14.

اوصاف شيعيان واقعي در وصاياي امام محمدباقر علیه السلام (11)

قيمت مقاله الكترونيكي: 
3000تومان

اوصاف شيعيان واقعي در وصاياي امام محمدباقر علیه السلام (11) *
آيت‌الله علامه محمدتقي مصباح ( ره )
چكيده

سال انتشار: 
1399
شماره مجله: 
276
شماره صفحه: 
5
صفحه شروع مقاله: 
5
صفحه پایان مقاله: 
8

گذشت، احسان و صلةرحم

قيمت مقاله الكترونيكي: 
1500تومان

سال بيست و هشتم ـ شماره دوم، پياپي 257 (ويژة علوم قرآني)

آيت‌الله علامه محمدتقي مصباح
چكيده
اميرمؤمنان علي علیه السلام در ادامة خطبه نوراني خود، پنج نشانة ديگر شيعة واقعي پرهيزگار را اين‌گونه معرفي مي‌كنند: «يَعْفُو عَمَّنْ‏ ظَلَمَهُ،‏ وَ يُعْطِي مَنْ حَرَمَهُ، وَ يَصِلُ مَنْ قَطَعَهُ، قَرِيبٌ مَعْرُوفُهُ، صَادِقٌ قَوْلُهُ، حَسَنٌ فِعْلُهُ، مُقْبِلٌ خَيْرُهُ، مُدْبِرٌ شَرُّهُ، غَائِبٌ مَكْرُه»‏؛ از كسي كه به او ستم كرده است، درگذرد؛ و بر كسي كه او را محروم كرده، دست كرم گشايد؛ و با آن كس كه خويشاوندي او را بريده است، صلةرحم كند. خوبي‌ها و احسانش نزديك و زبانزد، و گفتارش راست، و كردارش نيكو است و به كارهاي خير روي آورد و كار ناپسند از او ديده نشود و از مكر و حيله به ‌دور باشد. اين مقاله شرح استاد براي كلام اميرمؤمنان علیه السلام است، به تفصيل شاخص‌ها و مصاديق هريك از اين نشانه‌ها را شرح مي‌دهند.
كليدواژه‌ها: شيعيان، احسان، صله‌رحم، امر به معروف و نهي از منكر.


سال انتشار: 
28
شماره مجله: 
257
شماره صفحه: 
5

اهتمام شيعيان واقعي به خودسازي و تهذيب نفس

قيمت مقاله الكترونيكي: 
3000تومان

سال بيست و هفتم ـ شماره 246 (ويژة علوم تربيتي)

سال انتشار: 
27
شماره مجله: 
246
شماره صفحه: 
5

بهرة شيعيان هدايتگر و تلاشگر از روزي حلال

قيمت مقاله الكترونيكي: 
3000تومان

سال بيست و هفتم ـ شماره 244 (ويژة کلام)

آيت‌الله علامه محمدتقي مصباح

سال انتشار: 
27
شماره مجله: 
244
شماره صفحه: 
5

برنامه روزانه شيعيان واقعى (1)

سال بيست و ششم ـ شماره 236 (ويژه علوم تربيتى)

آيت اللّه علامه محمدتقى مصباح

چكيده

امام سجاد عليه السلام برنامه «شبانه» شيعيان واقعى را عبادت، توبه، انابه، قرائت قرآن و ستايش خداوند و برنامه «روزانه» آنان را بردبارى، نيكوكارى و پرهيزكارى، مردم دارى و ارتباط خداپسندانه با مردم، جلب رضايت خدا و اجتناب از حرام و گناهان و عمل به تكاليف واجب خدا برمى شمارند.

سال انتشار: 
26
شماره مجله: 
236
شماره صفحه: 
5

برنامه شبانه شيعيان واقعى

ماهنامه علمى ـ ترويجى در زمينه علوم انسانى تير 1396

آيت الله علامه محمدتقى مصباح

 

چكيده

اميرمؤمنان على عليه السلام در ادامه خطبه خود، كه به معرفى ويژگى هاى پرهيزگاران و شيعيان واقعى اختصاص يافته، برنامه شبانه و روزانه آن مردان صالح و شايسته را يادآور مى شوند. ايشان درباره برنامه شبانه آنها مى فرمايند: «اما شب به پا مى ايستند و قطعاتى از قرآن را به آرامى و با انديشه و قرائت نيكو مى خوانند. خويشتن را با مثل ها و اندرزهاى قرآن پند مى دهند و دردشان را بدان درمان مى سازند. بخشى از شبشان اين گونه گذرد و زمانى نيز پيشانى و كف دست و زانوان و پشت پايشان را بر زمين فرش مى سازند (به حال سجده بر خاك مى افتند). اشكشان بر گونه ها روان مى شود و بدين سان جبار عظيم را مى ستايند و براى آزادى از دوزخ به پيشگاه خداى بزرگ پناه مى برند و ناله سر مى دهند. شب آنها چنين مى گذرد».

 

كليدواژه ها: شيعيان، قرآن، عبادت، تدبر در قرآن.

سال انتشار: 
26
شماره مجله: 
235
شماره صفحه: 
5

شكوه عبادت و بندگى نزد شيعيان واقعى

سال بيست و پنجم ـ شماره 225 (ويژه كلام)

آيت‏ اللّه علّامه محمدتقى مصباح

 

چكيده

اين مقاله شرحى است بر كلام اميرمؤمنان على عليه‏ السلام در خصوص عبادت و بندگى شيعيان در روايتنوف بكالى. عبادت دو كاربرد عام و خاص دارد؛ مناسك و تكاليفى همچون نماز، روزه، حج كهبراى اظهار عبوديت در پيشگاه ربوبى است، عبادت خاص و هر كارى كه انسان را به خدا نزديككند، اطاعت و بندگى به معناى عام است.

     ازجمله اوصاف شيعيان، اطاعت خالصانه خداوند و عبادت خاشعانه و خاضعانه به درگاه ربوبىاست. در اين عرصه، نقش چشم و گوش در توجه كامل به خدا بى‏ بديل است. اميرمؤمنان عليه‏ السلام،تسليم محض و كامل در مقام اطاعت از خدا و خضوع كامل در مقام عبادت را ازجمله ويژگى واوصاف شيعيان واقعى برمى‏ شمارند. اگر انسان بخواهد مالك اراده خويش باشد، بايد مالك ذهنخويش باشد و آنها را كنترل كند. مهار چشم و بازداشتن آنها از گناه به حرام، ازجمله اوصاف شيعيانواقعى است.

     ساده‏ ترين راه براى مهار ذهنى، و نيل به تمركز و تقويت اراده، مهار چشم و گوش است.

 

كليدواژه‏ ها: عبادت، شيعيان، عبادت خاشعين.

 


سال انتشار: 
25
شماره مجله: 
225
شماره صفحه: 
5

ويژگى‏هاى برجسته شيعيان واقعى؛ توصيفى ديگر

سال بيست و چهارم ـ شماره 216 (ويژه كلام)

آيت اللّه علّامه محمدتقى مصباح

 

چكيده

اين مقال در مقام بيان ويژگى هاى شيعيان واقعى از زبان اميرمؤمنان على عليه السلام است. برخى از ويژگى هاى شيعيان واقعى عبارتند از: همواره ذكر خدا بر زبانشان جارى است، از دنيا رويگردانند، آثار توجه به خدا در چهره آنان هويداست، راهبان شب و شيران روز هستند. حليم و بردبارند. كريم و بزرگوارند. زمين را فرش خود، آب را عطر و قرآن را شعار خود قرار داده اند. در ميان مردم گمنام هستند. نسبت به پست و مقام دنيايى بى اعتنا هستند. شرّ ايشان به كسى نمى رسد. دل هايشان غمناك و خواسته هايشان اندك است. به كسى اظهار نياز نمى كنند. گشاده رو و با خوش رويى با مردم برخورد مى كنند. داراى عزت نفس هستند. نيازهايشان اندك و به لقمه نانى اكتفا مى كنند.

 

كليدواژه ها: شيعيان، رضوان الهى، ايمان مدارى، كرامت و حلم، آزمندى و خشم.

 

سال انتشار: 
24
شماره مجله: 
216
شماره صفحه: 
5

ضرورت گسترش آموزه هاى اهل بيت عليهم السلام در جامعه

سال بيست و چهارم ـ شماره 212 (ويژه جامعه ‏شناسى)

آيت اللّه علّامه محمدتقى مصباح

چكيده

اين مقاله شرحى است بر كلام حضرات معصومان عليهم السلام در صفات و ويژگى هاى شيعيان. شيعيان واقعى، بندگان شايسته و پرهيزكار خداوند هستند كه هرگز به دنيا دلبستگى ندارند؛ از دنيا به قدر ضرورت بهره مندند. به طوركلى صفات شيعيان در دو محور اثباتى و سلبى است، محور اثباتى آنان، انجام وظايف و تكاليف الهى است: براى نيل به قرب الهى نماز اقامه مى كنند، روزه مى گيرند و براى جلب رضاى خدا، زكات پرداخته، انفاق مى كنند و به تهجد و سحرخيزى اهتمام دارند. اما محور سلبى رفتارشان، خوددارى از هر كارى است كه آنان را از انجام وظايف الهى و تحصيل علم، تقوا، عبادت و بندگى خدا بازمى دارد كه خلاصه همه آنها عدم دلبستگى به دنياست. اين مقاله به تفصيل به شرح اين مهم مى پردازد.

كليدواژه ها: شيعيان، شيعيان واقعى، حلم، بردبارى، شناخت دين، محبت خدا، پارسايى.


سال انتشار: 
24
شماره مجله: 
212
شماره صفحه: 
5
محتوای تغذیه