ارتباط

strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in D:\WebSites\nashriyat.ir\modules\views\modules\node\views_handler_filter_node_status.inc on line 14.

اخلاق اجتماعي در سبک زندگي مؤمنانه در صحیفة سجادیه

قيمت مقاله الكترونيكي: 
3000تومان
 سال سي‌ و دوم، شماره اول، پياپي 304، فروردين 1402، ص 9ـ20
 

نوع مقاله: ترويجي
سيدحسين شرف‌الدينhttp://nashriyat.ir/Article/img/orcid.png/ استاد گروه جامعه‌شناسي مؤسسة آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)      sharaf@iki.ac.ir 

شماره صفحه: 
9

انسان‏ شناسى در فلسفه اگزيستانسياليستى مارسل

 سال بيست و دوم ـ شماره 190 ـ مهر 1392، 101ـ112

معصومه عامرى

چكيده
در اين نوشتار، ديدگاه گابريل مارسل در باب انسان‏شناسى در فلسفه اگزيستانسياليسم، با بهره‏ گيرى از روش مطالعات كتابخانه‏ اى و تحليلى مورد بررسى قرار گرفته است. وى براى شناخت حقيقت انسان، طريق راز، تأمل ثانويه و در خود فرو رفتن را پيش مى‏ گيرد و شرط اساسى انسان شدن را بودن در جهان، و حيات انسان را نيز در نسبت او با ديگر انسان‏ها مى‏داند. همچنين نسبت «من ـ تو» را كه در ارتباط با ديگران جاى دارد، در امتداد نسبتى اساسى، يعنى نسبت من و توى مطلق، يعنى خدا، برمى ‏شمرد و براى دست‏يافتن به شناخت ملموس‏تر حقيقت انسان به برخى از ويژگى ‏هاى اساسى او از جمله آزادى و اختيار، عشق، وفا و اميد مى‏ پردازد و وجود اختيار را در تمامى عملكرد هاى انسانى به عنوان اصلى مسلم در نظر گرفته و آن را از مقوله‏ هاى راز مى‏ داند.

كليدواژه‏ ها: حقيقت انسان، ارتباط، راز و مسئله، اختيار و آزادى، وفا، عشق.

سال انتشار: 
22
شماره مجله: 
190
شماره صفحه: 
101

كاركرد خانواده از ديدگاه روان‏شناسى

كاركرد خانواده از ديدگاه روان‏شناسى

با نگرش به منابع اسلامى

 داود حسينى1

 

چكيده

امروزه به تبع تغيير و تحولات گسترده در عرصه‏هاى اجتماعى و تأثيرپذيرى جوامع از فرهنگ‏هاى بيگانه و نيز هجمه گسترده برخى فرهنگ‏ها به ارزش‏ها و هنجارهاى ملى و سنتى، كاركرد خانواده دچار تغييرات بسيارى شده است. اما به رغم اين تحولات، خانواده توانسته است نقش خود را در تعليم و تربيت، انتقال افكار و ارزش‏ها، تأمين نيازهاى مادى و معنوى و انتقال مفاهيم عميق اخلاقى و اجتماعى ايفا نمايد.

     بررسى كاركردهاى خانواده از موضوعاتى است كه مورد توجه صاحب‏نظران رشته‏هاى مختلف مانند روان‏شناسى، جامعه‏شناسى و روان‏درمانگرى قرار گرفته، به گونه‏اى كه برخى كاركردهاى خانواده را مى‏توان از مباحث بين‏رشته‏اى برشمرد.

     اگر خانواده به دلايلى همچون فقر، بى‏سوادى، ناآگاهى اجتماعى و اقتصادى، و نداشتن تكيه‏گاه براى تأمين نيازهاى مادى و معنوى، قادر به انجام كاركردهاى خود نباشد، به‏ناچار اعضاى آن براى تأمين نيازهاى خود به خارج خانواده روى مى‏آورند و در نتيجه، دچار مشكلات رفتارى، ارزشى، اخلاقى و هنجارى مى‏شوند. اين مقاله با بهره‏گيرى از روش توصيفى ـ تحليلى و جمع‏آورى اطلاعات به روش كتابخانه‏اى، به بررسى اين موضوع پرداخته است.

 

كليدواژه‏ها: خانواده، كاركرد، ايفاى نقش، ارتباط، كنترل، دخالت عاطفى.

سال انتشار: 
18
شماره مجله: 
147
شماره صفحه: 
101

ارتباطات ميان‌فرهنگى

ارتباطات ميان‌فرهنگى

در يك نگاه

 

سيدحسين شرف‌الدين1

چكيده

در گونه‌شناسى ارتباطات انسانى، ارتباطات ميان‌فرهنگى به دلايل گوناگون همواره از موقعيت و جايگاه برتر و اهميت كانونى‌ترى برخوردار بوده است. ارتباطى متنوع، پررمز و راز، كثيرالاضلاع، مبتنى بر زمينه‌ها و شرايط ويژه، داراى آثار و نتايج قابل توجه، برخوردار از ضرورت‌هاى كاركردى و... كه همواره در سطح مختلف به صورتى اجتناب‌ناپذير قرين جامعه انسانى بوده و در عصر حاضر نيز به يمن وقوع برخى تحولات زيرساختى بر تيراژ و تنوع آن افزوده شده و مى‌رود تا به يكى از عادى‌ترين روابط متقابل ميان اعضاى وابسته به جوامع و فرهنگ‌هاى مختلف در قلمروهاى برزخى و بينابينى تبديل شود. اطلاع‌يابى عميق از ابعاد و زواياى اين پديده و كاوش پيرامون بايسته‌ها و نابايسته‌هاى آن، ضرورت مطالعات و تحقيقات گسترده و چندرشته‌اى را مبرم و مسجل ساخته است. نگارش اين مختصر نيز به عنوان گامى ابتدايى و در راستاى تأمين اندكى از هدف مذكور صورت پذيرفته است.

كليدواژه‌ها : فرهنگ، ارتباط، ارتباطات ميان‌فرهنگى، ديپلماسى فرهنگى، فاصله‌هاى فرهنگى، سرمايه‌هاى نمادين.

سال انتشار: 
18
شماره مجله: 
139
شماره صفحه: 
133
محتوای تغذیه