معرفت، سال چهاردهم، شماره یازدهم، پیاپی 98، بهمن 1384، صفحات -

    سرمقاله

    نوع مقاله: 
    سخن سردبیر
    Article data in English (انگلیسی)
    متن کامل مقاله: 


    سرمقاله

    (انقلاب اسلامی ایران و وظیفه ارباب علم و قلم)

    انقلاب اسلامی ایران جهشی بزرگ در تحوّلات سیاسی به شمار می آید. این انقلاب در روند رو به انحنای تاریخ بشری سیری صعودی ایجاد کرد. انقلابی که ریشه در حرکت اصلاح طلبانه انبیای الهی داشت ظهور یافت و با محور قرار دادن اسلام و روحانیت و نیز با اتّکا بر خداوند ـ عزّ و جل ـ و با پشتیبانی خیل عظیم مردم ایران، دستاوردهایی به ارمغان آورد که بر احدی پوشیده نمانده است. این انقلاب حتی اندیشمندان و نظریه پردازان بزرگ جهان را به تأمّل واداشت و آنان را برانگیخت تا برداشت‌ها و دیدگاه‌های خود در باب چرایی پیدایش انقلاب‌ها را تعدیل نمایند.

         پیروزی انقلاب اسلامی نه ریشه در ملّی گرایی داشت و نه ناشی از برخی سیاست‌های مقطعی رژیم پهلوی بود. فقهای شیعه فقه پویای اسلام را در عرصه حرکات اجتماعی و سیاسی به نمایش گذاشتند و با رهبری مدبّرانه بنیانگذار جمهوری اسلامی، خیل عظیم مردم را به سمت تحقق آرمان‌های الهی هدایت کردند. از این رو، انقلاب اسلامی از بدو پیدایش، نام «اسلام» بر خود دارد و همین اسلامی بودن نظام بوده که آن را به حرکت عظیم انبیا پیوند زده است.

         هویت اسلامی انقلاب اقتضا می کرد تا رهبری آن بر عهده کسی باشد که با تعمّق و تأمّل در احکام متعالی اسلام، توان هدایت چنین حرکتی را داشته باشد و او کسی جز مقام ولی فقیه نبود. امام با مدیریت و تدبیر الهی خود تمام اقشار از جمله روحانیت و دانشگاهیان را بسیج فرمود تا همراه و همفکر و همسو با همدیگر مسیر سخت پیروزی انقلاب اسلامی را طی کنند. انقلاب اسلامی به رهبری ولی فقیه و با اتحاد و انسجام همه اقشار امت اسلام به پیروزی رسید و تأثیر شگرف خود را در منطقه و جهان بر جای گذاشت و دستاوردهای فراوانی را به ویژه برای جوامع اسلامی به همراه آورد.

         این نعمت عظیم با دستاوردهای گران قدر خود در صورتی باقی خواهند ماند و این حرکت در صورتی استمرار خواهد یافت که شکر نعمت بجای آوریم. چه بسا حرکات اصلاح طلبانه ای که به سبب کفران نعمت، متوقف گردید، یا از اساس ویران شد. حتی برخی از حکومت‌های منسوب به ادیان و انبیای الهی نیز به سبب کفران نعمت از سوی عوام و خواص پیروان آن ها، رو به زوال نهاده شد. اولین گام در شکر چنین نعمتی آن است که آسیب‌های فراروی انقلاب اسلامی شناسایی شود تا سیر صعودی انقلاب تداوم یابد. آسیب‌ها و تهدیدهایی که متوجه نظام اسلامی است به سبب عظمت این نهضت، بزرگ و قابل توجهند و غفلت از آن‌ها می تواند انقلاب اسلامی را در مسیر فروپاشی قرار دهد.

         بر ارباب علم و قلم است که نسل سوم انقلاب را، که بسیاری از رویدادها برایشان پوشیده مانده است، با مسیر این حرکت آشنا سازند و جلوی هرگونه تحریف در این زمینه را بگیرند. دشمنان این انقلاب هم اینک تمام نگاه خود را متوجه نسل سوم انقلاب کرده اند و بیم آن می رود که با غفلت مسئولان و اهل علم و قلم، حقایق این انقلاب تحریف گردند و اندیشه‌های ناب آن به فراموشی سپرده شوند. و کفران نعمت موجب می گردد هویت اصیل انقلاب مخدوش شود. اما اگر قدر نعمت انقلاب اسلامی دانسته شود، بدون تردید، این انقلاب زمینه ساز پیروزی کامل حق بر باطل و ظهور منجی عالم بشریت خواهد گردید.

    به امید آن روز.

    دبیر گروه

    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده).(1384) سرمقاله. فصلنامه معرفت، 14(11)، -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده)."سرمقاله". فصلنامه معرفت، 14، 11، 1384، -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده).(1384) 'سرمقاله'، فصلنامه معرفت، 14(11), pp. -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده). سرمقاله. معرفت، 14, 1384؛ 14(11): -