معرفت، سال بیست و هفتم، شماره اول، پیاپی 244، فروردین 1397، صفحات 13-

    نقد و بررسی برخی از شبهات حدیث ثقلین

    نوع مقاله: 
    ترویجی
    نویسندگان:
    عبدالرحمان باقرزاده / *دانشیار - گروه معارف اسلامی دانشگاه مازندران / a.bagherzadeh@umz.ac.ir
    چکیده: 
    در طول تاریخ اسلام، حدیث «ثقلین» به عنوان سندی پرافتخار بر صفحة زرین حقیقت شیعی درخشیده و در حوزه های گوناگون کلامی، فقهی، حدیثی و تاریخی محل استناد شیعیان بوده است. این سند از چنان ظرفیتی برخوردار است که می تواند عامل وصل بوده و رفع اختلافات بین امت اسلام را موجب گردد و زمینة انسجام مسلمانان را فراهم سازد، ولی متأسفانه به سبب جهالت و بی مهری ها، از این ظرفیت عظیم درست استفاده نشده است. سؤال اصلی این است که چه عواملی موجب دور ماندن امت اسلام از این ظرفیت گردیده است؟ به نظر می رسد شبهه افکنی ها یکی از عوامل مزبور است. ضرورت فراهم آمدن بستر مناسب برای استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت، نگارنده را واداشت تا در تحقیق حاضر به دنبال پاسخ به برخی از آن شبهات برآید.  روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی و مستند به منابع معتبر عامه است تا زمینة پذیرش بهتر مطالب را فراهم سازد. یافته های تحقیق نشان دهندة ضعف بنیادین شبهات واردشده بوده و با اندکی تأمل و ملاحظة منصفانه، شبهات مزبور قابل برطرف شدن است.
    Article data in English (انگلیسی)
    متن کامل مقاله: 

    سال بیست و هفتم ـ شماره 244 (ویژة کلام)

    عبدالرحمن باقرزاده / استادیار دانشگاه مازندران                                                                                     a.bagherzadeh@umz.ac.ir

    دریافت: 20/7/96                         پذیرش: 25/11/96

    چکیده

    در طول تاریخ اسلام، حدیث «ثقلین» به عنوان سندی پرافتخار بر صفحة زرین حقیقت شیعی درخشیده و در حوزه های گوناگون کلامی، فقهی، حدیثی و تاریخی محل استناد شیعیان بوده است. این سند از چنان ظرفیتی برخوردار است که می تواند عامل وصل بوده و رفع اختلافات بین امت اسلام را موجب گردد و زمینة انسجام مسلمانان را فراهم سازد، ولی متأسفانه به سبب جهالت و بی مهری ها، از این ظرفیت عظیم درست استفاده نشده است. سؤال اصلی این است که چه عواملی موجب دور ماندن امت اسلام از این ظرفیت گردیده است؟ به نظر می رسد شبهه افکنی ها یکی از عوامل مزبور است. ضرورت فراهم آمدن بستر مناسب برای استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت، نگارنده را واداشت تا در تحقیق حاضر به دنبال پاسخ به برخی از آن شبهات برآید. 
    روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی و مستند به منابع معتبر عامه است تا زمینة پذیرش بهتر مطالب را فراهم سازد. یافته های تحقیق نشان دهندة ضعف بنیادین شبهات واردشده بوده و با اندکی تأمل و ملاحظة منصفانه، شبهات مزبور قابل برطرف شدن است.

    کلیدواژه ها: حدیث ثقلین، صحیح بخاری، حدیث اصحابی کالنجوم، حدیث اقتدا به شیخین.

     


     

    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    باقرزاده، عبدالرحمان.(1397) نقد و بررسی برخی از شبهات حدیث ثقلین. فصلنامه معرفت، 27(1)، 13-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    عبدالرحمان باقرزاده."نقد و بررسی برخی از شبهات حدیث ثقلین". فصلنامه معرفت، 27، 1، 1397، 13-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    باقرزاده، عبدالرحمان.(1397) 'نقد و بررسی برخی از شبهات حدیث ثقلین'، فصلنامه معرفت، 27(1), pp. 13-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    باقرزاده، عبدالرحمان. نقد و بررسی برخی از شبهات حدیث ثقلین. معرفت، 27, 1397؛ 27(1): 13-