معرفت، سال بیست و نهم، شماره دوازدهم، پیاپی 279، اسفند 1399، صفحات 57-69

    چالش‌های ساختار امنیت بین‌الملل و راه‌کارهای فقه اسلامی

    نویسندگان:
    قاسم شبان نیاء رکن آبادی / دانشیار گروه علوم سیاسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره / shaban1351@yahoo.com
    چکیده: 
    امنیت یکی از مسائل حیاتی بشر قلمداد می شود که انسان ها همواره به دنبال تأمین آن بوده اند. طی جنگ جهانی اول و دوم، نظریه پردازان مختلف برای ایجاد امنیت در سطح بین الملل سعی و تلاش فراوانی کرده اند. نظرات متعددی برای ایجاد امنیت بین الملل ارائه شده است؛ ولی همچنان جهان از ناامنی و هراس رنج می برد. نویسندگان معتقدند که منشأ اصلی ناامنی و هراس در نظام بین‎الملل را باید در ساختار مستبدانه و سلطه گرایانۀ نظام بین الملل جست وجو کرد و همین ساختار موجب چالش در نظام بین الملل شده است. بخشی از این ساختار توسط بازیگران، اعم از دولت ها و سازمان های بین المللی ایجاد شده است. نوشتۀ پیش رو، با روش توصیفی ـ تحلیلی درصدد واکاوی چالش های امنیتی اعم از سلطه گری و سلطه پذیری که توسط بازیگران دولتی ایجاد شده و براساس فقه اسلامی درصدد ارائه راه کارهایی همچون احترام متقابل دولت ها، اتحاد و همکاری میان ملت ها، مبارزه با دولت های ظالم و سلطه گر، احیا روحیۀ عزت و اقتدار ملت ها، حمایت از مستضعفان و محرومان و دفاع مشروع برای نفی سلطه گری و سلطه پذیری و ایجاد امنیت بین الملل براساس عدالت و اتحاد میان دولت ها و ملت هاست.
    Article data in English (انگلیسی)
    متن کامل مقاله: 

    قاسم شبان نیا/ دانشیار گروه علوم سیاسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره    Shaban51@gmal.com
    * مهدی جهان/ کارشناس ارشد علوم سیاسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره        jahanmahdi1@gmail.com
    دریافت: 15/04/99                    پذیرش: 26/08/99
    چکیده
    امنیت یکی از مسائل حیاتی بشر قلمداد می شود که انسان ها همواره به دنبال تأمین آن بوده اند. طی جنگ جهانی اول و دوم، نظریه پردازان مختلف برای ایجاد امنیت در سطح بین الملل سعی و تلاش فراوانی کرده اند. نظرات متعددی برای ایجاد امنیت بین الملل ارائه شده است؛ ولی همچنان جهان از ناامنی و هراس رنج می برد.
    نویسندگان معتقدند که منشأ اصلی ناامنی و هراس در نظام بین‎الملل را باید در ساختار مستبدانه و سلطه گرایانۀ نظام بین الملل جست وجو کرد و همین ساختار موجب چالش در نظام بین الملل شده است. بخشی از این ساختار توسط بازیگران، اعم از دولت ها و سازمان های بین المللی ایجاد شده است. نوشتۀ پیش رو، با روش توصیفی ـ تحلیلی درصدد واکاوی چالش های امنیتی اعم از سلطه گری و سلطه پذیری که توسط بازیگران دولتی ایجاد شده و براساس فقه اسلامی درصدد ارائه راه کارهایی همچون احترام متقابل دولت ها، اتحاد و همکاری میان ملت ها، مبارزه با دولت های ظالم و سلطه گر، احیا روحیۀ عزت و اقتدار ملت ها، حمایت از مستضعفان و محرومان و دفاع مشروع برای نفی سلطه گری و سلطه پذیری و ایجاد امنیت بین الملل براساس عدالت و اتحاد میان دولت ها و ملت هاست.
    کلیدواژه ها: ساختار، امنیت بین الملل، دولت ها، فقه اسلامی.
     

    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    شبان نیاء رکن آبادی، قاسم.(1399) چالش‌های ساختار امنیت بین‌الملل و راه‌کارهای فقه اسلامی. ماهنامه معرفت، 29(12)، 57-69

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    قاسم شبان نیاء رکن آبادی."چالش‌های ساختار امنیت بین‌الملل و راه‌کارهای فقه اسلامی". ماهنامه معرفت، 29، 12، 1399، 57-69

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    شبان نیاء رکن آبادی، قاسم.(1399) 'چالش‌های ساختار امنیت بین‌الملل و راه‌کارهای فقه اسلامی'، ماهنامه معرفت، 29(12), pp. 57-69

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    شبان نیاء رکن آبادی، قاسم. چالش‌های ساختار امنیت بین‌الملل و راه‌کارهای فقه اسلامی. معرفت، 29, 1399؛ 29(12): 57-69