معرفت، سال شانزدهم، شماره نهم، پیاپی 120، آذر 1386، صفحات -

    سخن آغازین

    نوع مقاله: 
    ترویجی
    Article data in English (انگلیسی)
    متن کامل مقاله: 


    سخن آغازین

    اکنون که به حول و قوّه الهی مجله معرفت موفق به دریافت درجه علمی ـ ترویجی از کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور گردیده است، گروه دین‌شناسی مفتخر است نخستین گروهی باشد که ویژه‌نامه دین‌شناسی را در فضای تازه نشریه معرفت ارائه می‌دهد. امید آنکه در این مسیر تازه و افق روشن، نشریه علمی معرفت بهتر و موفق‌تر از گذشته در راستای اعتلای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی گام بردارد، خدمات شایان‌تری ارائه کند و تشنگان معارف اسلامی را بیش از پیش سیراب گرداند. در این مجال، به محتوای برخی از مقالات این ویژه‌نامه اشاره می‌شود:

         1. شاید برای بسیاری این مسئله مطرح باشد که وقتی در قرآن کریم از کلام عیسی علیه‌السلام آورده می‌شود که پس از من پیامبری خوامد آمد که نامش احمد صلی‌الله‌علیه‌و‌آله است، آیا اولاً، شاهدی بر این موضوع در کتب مقدّس نیز دیده می‌شود؟ ثانیا، آیا حضرت ختمی مرتبت، با این عنوان خوانده شده است و چنین نامی را مزیّن نموده است؟ اهمیت موضوع محققان را به بررسی این مسئله ترغیب می‌نماید.
         2. آیا کتاب مقدّس و عهد جدیدی که هم‌اکنون در دست مسیحیان دیده می‌شود، همان انجیلی است که در قرآن کریم مورد عنایت و توجه قرار گرفته و مورد تصدیق واقع شده است؟ اساسا چه نسبت و تناسبی میان این دو وجود دارد؟ بررسی این مطلب، از شأن و جایگاه بس مهم و اساسی برخوردار است.
         3. بحث از وحدت متعالی ادیان به اشکال گوناگون تاکنون مورد بررسی واقع گردیده است. اما به نظر می‌رسد، موضوع همچنان از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است و میل فرهیختگان را به دقت بیشتر به موضوع به سوی خود جلب می‌نماید.
         4. نبوّت یعنی چه؟ این سؤالی است که هر اندیشمندِ دین‌مدار سعی در پاسخ بدان دارد و می‌کوشد تصویری صحیح از آن ارائه دهد. بررسی این موضوع از نگاهی خاص، به ویژه نگاه فلسفه مشّاء و کلام امامیه موجب ارائه تصویری تقریبا تطبیقی میان فلسفه و کلام گردیده است.
         5. مفهوم امامت و جایگاه امام موضوع قابل بررسی و جذابی است که از ابعاد مختلف و از منظر اندیشمندان گوناگون مورد لحاظ و بررسی قرار می‌گیرد. اکنون جا دارد نظری دقیق در این زمینه از موضع فلاسفه مسلمان و متکلّمان شیعی به این مسئله داشته باشیم.
         6. با توجه به اهانت‌هایی که از دیرباز، به ویژه در دوران معاصر نسبت به انبیای عظام الهی صورت پذیرفته است، جای آن هست که حکم اهانت‌کنندگان به شخص مسیح در سنّت مسیحی مورد بررسی قرار گیرد.
         7. در سنّت اسلامی، بیانات حضرت علی علیه‌السلام به عنوان جانشین پیامبر و مفسّر وحی از جایگاهی ارزشمند برخوردار است. امیر سخن و بیان، در کتاب شریف و گهربار نهج‌البلاغه نگاهی خاص به دنیا دارد. در این مقوله، ایشان گاه دنیا را مورد مذمّت قرار می‌دهد و گاه نیز آن را مسیری برای عبور به جایی بهتر معرفی می‌کند. به هر تقدیر، بررسی ارزش دنیا در بیانات حضرت، خود از ارزش و جذابیتی دوچندان برخوردار است.

    دبیر گروه دین‌شناسی

    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده).(1386) سخن آغازین. ماهنامه معرفت، 16(9)، -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده)."سخن آغازین". ماهنامه معرفت، 16، 9، 1386، -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده).(1386) 'سخن آغازین'، ماهنامه معرفت، 16(9), pp. -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده). سخن آغازین. معرفت، 16, 1386؛ 16(9): -