معرفت، سال بیست و ششم، شماره سوم، پیاپی 234، خرداد 1396، صفحات 15-

    انسان کامل از دیدگاه شهید مطهرى و علامه طباطبائى

    نوع مقاله: 
    ترویجی
    نویسندگان:
    جواد اکبری مطلق / *مربی - دانشگاه پیام نور / AJavad18@Yahoo.com
    مرضیه فنودی / *کارشناس ارشد / m.fanoodi1389@yahoo.com
    چکیده: 
    کمال طلبى را مى توان هدف نهایى انسان دانست، گرچه در تعیین مصداق، ممکن است خطاهایى صورت پذیرد. با توجه به اینکه میل به کمال ذاتى انسان است، اندیشمندان در طول تاریخ، ویژگى هایى براى انسان کامل ذکر کرده اند. این تحقیق درصدد تبیین و تطبیق دیدگاه علامه طباطبائى و شهید مطهرى در خصوص انسان کامل است. روش پژوهش توصیفى بوده و با توجه به بررسى تطبیقى نظرات، از تحلیل محتوا استفاده شده است.      یافته ها حکایت از این دارد که انسان کامل انسانى داراى ارزش هایى مانند: عبادت، خدمت به خلق و آزادى است که همه در او به صورت هماهنگ رشد کرده و رشد هرکدام از این ارزش ها به حد اعلا رسیده است. در فرایند تحقیق، آنچه به دست آمده هماهنگى و هماوایى بین نظرات این دو اندیشمند در زمینه انسان کامل است، گرچه در تعیین مصداق «انسان کامل»، امکان شناخت و نوع نگاه به او، اختلاف نظر است.  
    Article data in English (انگلیسی)
    متن کامل مقاله: 

    سال بیست و ششم ـ شماره 234 (ویژه کلام)

    جواد اکبرى مطلق / استادیار دانشگاه پیام نور    ajavad.m@chmail.ir

    مرضیه فنودى / کارشناس ارشد معارف اسلامى دانشگاه کاشان           m.fanoodi1389@yahoo.com

    دریافت: 11/6/95               پذیرش: 6/2/96

     

    چکیده

    کمال طلبى را مى توان هدف نهایى انسان دانست، گرچه در تعیین مصداق، ممکن است خطاهایى صورت پذیرد. با توجه به اینکه میل به کمال ذاتى انسان است، اندیشمندان در طول تاریخ، ویژگى هایى براى انسان کامل ذکر کرده اند. این تحقیق درصدد تبیین و تطبیق دیدگاه علامه طباطبائى و شهید مطهرى در خصوص انسان کامل است. روش پژوهش توصیفى بوده و با توجه به بررسى تطبیقى نظرات، از تحلیل محتوا استفاده شده است.

         یافته ها حکایت از این دارد که انسان کامل انسانى داراى ارزش هایى مانند: عبادت، خدمت به خلق و آزادى است که همه در او به صورت هماهنگ رشد کرده و رشد هرکدام از این ارزش ها به حد اعلا رسیده است. در فرایند تحقیق، آنچه به دست آمده هماهنگى و هماوایى بین نظرات این دو اندیشمند در زمینه انسان کامل است، گرچه در تعیین مصداق «انسان کامل»، امکان شناخت و نوع نگاه به او، اختلاف نظر است.

     

    کلیدواژه ها: انسان کامل، علامه طباطبائى، مرتضى مطهرى، انسان شناسى، انسان، روح، کمال، حیات طیبه.


     

     

    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    اکبری مطلق، جواد، فنودی، مرضیه.(1396) انسان کامل از دیدگاه شهید مطهرى و علامه طباطبائى. فصلنامه معرفت، 26(3)، 15-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    جواد اکبری مطلق؛ مرضیه فنودی."انسان کامل از دیدگاه شهید مطهرى و علامه طباطبائى". فصلنامه معرفت، 26، 3، 1396، 15-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    اکبری مطلق، جواد، فنودی، مرضیه.(1396) 'انسان کامل از دیدگاه شهید مطهرى و علامه طباطبائى'، فصلنامه معرفت، 26(3), pp. 15-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    اکبری مطلق، جواد، فنودی، مرضیه. انسان کامل از دیدگاه شهید مطهرى و علامه طباطبائى. معرفت، 26, 1396؛ 26(3): 15-