معرفت، سال بیست و هفتم، شماره هشتم، پیاپی 251، آبان 1397، صفحات 5-13

    صفات شیعیان واقعی؛ قناعت (2)

    نوع مقاله: 
    ترویجی
    نویسندگان:
    چکیده: 
    قناعت از جمله ویژگی های شیعیان واقعی است. قناعت به معنای کاستی از تعلقات و توجه به لذایذ دنیوی است. قناعت، مؤمن را وامی دارد در استفاده از آنچه به دست آورده، و نعمت های خداوندی که در اختیارش هست، اسراف نکند و در حد ضرورت از آن مصرف کند. مؤمن خدا و آخرت را باور دارد و دنیا را وسیله برای نیل به قرب الهی نمی داند. کسی که همه‌ی تلاش او در دنیا بهره مندی از لذایذ دنیوی است یا منکر عالم آخرت است و می پندارد که هرچه هست در همین دنیاست و خارج از آن چیزی وجود ندارد و یا ایمانش ضعیف است. ازاین رو، استفاده از امکانات دنیوی برای غیر آخرت و اهداف غیرالهی نابخردی است. شیعه‌ی واقعی از زندگی دنیوی، با چراغ عقل و وحی گام برمی دارد و با هدایت وحی و عقل دلش از انحرافات و کژی ها پاک است. فلسفه‌ی قناعت در دنیا در همین عرصه معنا دارد.
    Article data in English (انگلیسی)
    Title: 
    The Characteristics of the True Shi'a; Contentment (2)
    Abstract: 
    Contentment is considered as one of the characteristics of the true Shi'a. Contentment means decreasing one’s attention to materialistic life and worldly pleasures. Contentment prevents a believer from wasting what he/she has attained as well as God's blessings provided for him/her, and makes him/her use the blessings only as much as needed. A true believer believes in God and the Hereafter, and does not regard this world as a means for achieving closeness to God. A person who only tries to enjoy worldly pleasure and denies the Hereafter thinks that life ends in this world and the second world does not exist; such people have little faith. Therefore, using the worldly possessions for non-divine purposes or any purpose other than the Hereafter is unwise. A true Shia lives in this world by using the light of reason and revelation and is purified from deviations and aberrations with the guidance of revelation and reason. This is the philosophy of contentment in the world.
    References: 
    متن کامل مقاله: 

    سال بیست و هفتم ـ شماره 251 (ویژة تاریخ)

    آیت الله علامه محمدتقی مصباح
    چکیده
    قناعت از جمله ویژگی های شیعیان واقعی است. قناعت به معنای کاستی از تعلقات و توجه به لذایذ دنیوی است. قناعت، مؤمن را وامی دارد در استفاده از آنچه به دست آورده، و نعمت های خداوندی که در اختیارش هست، اسراف نکند و در حد ضرورت از آن مصرف کند. مؤمن خدا و آخرت را باور دارد و دنیا را وسیله برای نیل به قرب الهی نمی داند. کسی که همة تلاش او در دنیا بهره مندی از لذایذ دنیوی است یا منکر عالم آخرت است و می پندارد که هرچه هست در همین دنیاست و خارج از آن چیزی وجود ندارد و یا ایمانش ضعیف است. ازاین رو، استفاده از امکانات دنیوی برای غیر آخرت و اهداف غیرالهی نابخردی است. شیعة واقعی از زندگی دنیوی، با چراغ عقل و وحی گام برمی دارد و با هدایت وحی و عقل دلش از انحرافات و کژی ها پاک است. فلسفة قناعت در دنیا در همین عرصه معنا دارد.
    کلیدواژه ها: قناعت، دین، دنیا، مؤمن، آخرت، قرب الهی.

     

    References: 
    • مجلسي، محمدباقر، بي‌تا، بحارالانوار، تهران، اسلاميه.
    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    مصباح یزدی، آیت الله محمدتقی. (1397) صفات شیعیان واقعی؛ قناعت (2). فصلنامه معرفت، 27(8)، 5-13

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    آیت الله محمدتقی مصباح یزدی."صفات شیعیان واقعی؛ قناعت (2)". فصلنامه معرفت، 27، 8، 1397، 5-13

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    مصباح یزدی، آیت الله محمدتقی.(1397) 'صفات شیعیان واقعی؛ قناعت (2)'، فصلنامه معرفت، 27(8), pp. 5-13

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    مصباح یزدی، آیت الله محمدتقی. صفات شیعیان واقعی؛ قناعت (2). معرفت، 27, 1397؛ 27(8): 5-13