معرفت، سال نوزدهم، شماره اول، پیاپی 148، فروردین 1389، صفحات -

    سخن آغازین

    نوع مقاله: 
    ترویجی
    Article data in English (انگلیسی)
    متن کامل مقاله: 

    سخن آغازین

    همت مضاعف، کار مضاعف؛ راز پیشرفت، عدالت و ماندگارى

    نیل به آرمان‏هاى انقلاب اسلامى و پیمایش راه‏هاى نرفته و تحقق پیشرفت و عدالت، بیش از هر عاملى نیازمند نیروى انسانى متعهد و داراى تخصص مى‏باشد که با اعتقاد راسخ و همت قاطع در راستاى الگوسازى نظام مقدس جمهورى اسلامى تلاش نمایند.

         رهبر فرزانه انقلاب در پیام نوروزى سال 1389، ضمن ابراز رضایت از خوش درخشیدن ملت و دولت در سال گذشته، فرمودند: «من امسال را سال "همت مضاعف و کار مضاعف" نام‏گذارى مى‏کنم، به امید اینکه در بخش‏هاى مختلف، بخش‏هاى اقتصادى، بخش‏هاى فرهنگى، بخش‏هاى سیاسى، بخش‏هاى عمرانى، بخش‏هاى اجتماعى، در همه عرصه‏ها مسئولین کشور به همراه مردم عزیزمان بتوانند با گام‏هاى بلندتر، همت بلندتر، با کار بیشتر و متراکم‏تر، راه‏هاى نرفته‏اى را بپیمایند و به هدف‏هاى بزرگ خود ان‏شاء اللّه نزدیک‏تر شوند، ما به این همت مضاعف نیازمندیم و کشور به این کار مضاعف نیازمند است.»

         بى‏شک، شعارهاى هر سال که از سوى معظم‏له مطرح مى‏شود، جنبه تشریفاتى ندارد، بلکه به تناسب اوضاع و شرایط و نیازهاى کشور اعلام مى‏گردد تا چشم‏انداز بلند حرکت نظام را ترسیم نماید. وظیفه آحاد مردم و بخصوص نخبگان و مراکز علمى است که با الهام گرفتن از این شعار حکیمانه، اهداف بلندترى را مدنظر قرار داده و گام‏هاى جدى‏ترى را در راستاى خدمتگزارى بردارند؛ چراکه این شعار خاستگاه قرآنى دارد. از منظر قرآن کریم، رسیدن به پیشرفت، عدالت، سعادت و ماندگارى متوقف بر چند امر است:

         الف) اراده: اراده‏اى که برخاسته از همت والا، روحیه عالى و جهان‏بینى توحیدى باشد و هرگز به لذات زودگذر دنیوى و مادى محدود نماند، بلکه فرد و جامعه را به کمال نهایى و حیات ابدى رهنمون گردد: «وَمَنْ أَرَادَ الآخِرَةَ» (اسراء: 19).

         ب) کار و تلاش: اراده نباید به صورت ضعیف و در حد شعار آن‏هم در محیط فکر و اندیشه باقى بماند، بلکه جامعه را به تحرک و تلاش وادار نماید، تمام ابعاد زندگى فردى و اجتماعى را فرا گیرد، به گونه‏اى که همگان سعى و تلاش خود را در پیشرفت و کمال به کار گیرند: «وَسَعَى لَهَا سَعْیَهَا» (اسراء: 19).

         ج. ایمان: اراده و همت عالى، تحرک و پویایى در صورتى به ثمر مى‏نشیند و موجب بالندگى و ترقى مى‏گردد که خاستگاه ایمانى و اعتقادى داشته باشد «وَهُوَ مُؤْمِنٌ» همت و کار برخاسته از ایمان ثابت و استوار مورد تشکر و قدردانى پروردگار قرار گرفته و ماندگار مى‏گردد «فَأُولَئِکَ کَانَ سَعْیُهُم مَشْکُورا.»

         شعار همت برتر و کار بیشتر بر پایه ایمان به خداى متعال، یک بار در صدر اسلام تجربه شد و به بار نشست. دوران طلایى که «جوانه زدن، پرورش یافتن، محکم شدن، سر پاى خود ایستادن، پیشرفت اعجاب‏انگیز»، نظام عدل اسلامى را به عنوان الگوى حسنه و الهام‏بخش مطرح ساخت. (فتح: 28و29)

         اگر امت اسلامى بخواهند به شکوه و عظمت برسند و به آرمان‏هاى والا و عالى اسلام دست یابند، راه محمّد صلى‏الله‏علیه‏و‏آله راه پیروزى و راه بازگشت به اسلام راستین است. باید به خداى متعال توکل کنیم و با همت برتر و کار بیشتر، راه‏هاى نرفته نظام را پیمایش کنیم؛ چراکه:

    خدا آن ملتى را سرورى داد                      که تقدیرش به دست خویش بنوشت
    به آن مردم سروکارى ندارد                       که دهقانش براى دیگرى کشت
                                                                                                           دبیر گروه حقوق

    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده).(1389) سخن آغازین. ماهنامه معرفت، 19(1)، -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده)."سخن آغازین". ماهنامه معرفت، 19، 1، 1389، -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده).(1389) 'سخن آغازین'، ماهنامه معرفت، 19(1), pp. -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    (نویسنده تعیین نشده). سخن آغازین. معرفت، 19, 1389؛ 19(1): -