معرفت، سال اول، شماره سوم، پیاپی 3، زمستان 1371، صفحات -

    خواندنیها

    نوع مقاله: 
    ترویجی
    نویسندگان:
    ابراهیم شیرعلی نیا / *دکتری - فلسفه کلام اسلامی دانشگاه تربیت مدرس / ebrahim.shiralinia@gmail.com
    Article data in English (انگلیسی)
    متن کامل مقاله: 

    خواندنیها

    قال رسول الله r »من قضی لمومن حاجه قضی الله له حوائج کثیره ادنا هن الجنه«

    کسی که حاجتی از مومنی بر آورده سازد خداوند حوائج زیاد را از وی برآورده می سازد که کمترین آن بهشت است.

    بحار الانوار, ج 74, ص 285

    در لابلای متون

    مومن واقعی؛

    شیخ ابو سعید را گفتند که: فلان کس بر روی آب می رود گفت: سهل است، چغری (1) و سعوده ای ( 2) نیز بر روی آب می رود. گفتند: فلان کس در هوا می پرد. گفت: زغن (3) و مگس نیز در هوا می پرد. گفتند: فلان کس در یک لحظه از شهری به شهری می رود. شیخ گفت: شیطان نیز در یک نفسی از مشرق به مغرب می رود. این چنین چیزها را چندان قیمتی نیست. مرد آن بود که درمیان خلق بنشیند و برخیزد و بخورد و بخورد و بخسبد و بخرد و بفروشد و در بازار در میان خلق ستد و داد کند وزن خواهد و با خلق در آمیزد و یک لحظه از خدای غافل نباشد.

    1- چغر= وزغ 2- صعوده = نوعی گنجشک کوچک 3- زغن= مرغ گشتخوار

    جواب منطقی؛

    این جوزی یکی از خطبای معروف زمان خودش بود، رفته بود بالای منبری که سه پله داشت، برای مردم صحبت می کرد. زنی از پائین منبر بلند شد و مسأله ای از او پرسید: ابن جوزی گفت نمی دانم. زن گفت: تو که نمی دانی پس چرا سه پله از دیگران بالاتر نشسته ای؟ وی جواب داد: این سه پله را که من بالاتر نشسته ام به اندازه ای است که من می دانم و شما نمی دانید. بنابراین به اندازه معلوماتم بالا رفته ام و اگر به اندازه مجهولاتم می خواستم بالا بروم، لازم بود که منبری درست کنم که از فلک الافلاک بالا می رفت!

    حکایتها و هدایتها در آثار شهید مطهری، محمد جواد صاحبی، دفتر تبلیغات، بهمن 64 ص 109.

    اهمیت برنامه ریزی؛

    کنفوسیوس؛ تأثیر هدف بر برنامه را چنین بیان می کند: اگر برنامه یکساله دارید برنج بکارید. اگر برنامه 10 ساله دارید آدم تربیت کنید.

    فصلنامه تعلیم و تربیت، شماره 21، بهار 69، ص 35.

    مقایسه ای بین تعداد پژوهشگران چند کشور؛ (با ازاء هر یک میلیون نفر): ایران 48، ژاپن 3808، یوگسلاوی 1012، ترکیه 221، شوروی 5172، سودان 118؛

    مقایسه ای بین تعداد کتابهای ذخیره شده در کتابخانه های چند کشور؛ (ملیون جلد): ژاپن 629، رومانی 178، آلمان فدرال 269، کانادا 144، کره جنوبی 42، اسپانیا 36، ایران 3/6، کویت 6/3، آلبانی 4/13؛

    دانشمند، شماره 41، سال 28، شهریور 69، ص 59.

    قضاوت منصفانه؛

    یک سیاستمدار الجزایری: در جنگ جهانی اول، ایران با داشتن ** جمعیت و با داشتن درآمد خوب نفت، 30 ملیارد بدهی خارجی داشته است. در حالی که جنگی هم در کار نبوده است. اما در سالهای پس از انقلاب، با وجود جنگ 8 ساله، و جمعیت دو برابر و با اندک درآمد نفت، نه تنها بدهی خارجی نداشته است که در عوض دشمن 80 ملیارد بدهی از خود به جای گذاشته است!!

    سانسور اخبار؛

    چهار خبر گزاری غربی، آسوشیتدپرس، رویتر، یونایتدپرس، تاس (1980م) حدود 50 هزار دفتر در نقاط مختلف جهان دارند که مجموعاً بین خود روازنه 34 ملیون کلمه خبر تهیه می کنند و مدعی اند که *** اخبار خارجی روزنامه ها و رادیو تلویزیونهای جهانی از طریق آنها تأمین می شود. آسوشیتدپرس به تنهایی مدعی تأمین ** اخبار خارجی رسانه های خارجی است

    ر. ک. به آنتونی اسمیت، ژنو پلتیک اطلاعات، شیروانی، صدا و سیما، ص 70.

    آمار بزهکاری و... در آمریکا؛

    در آمریکا در هر سه ثانیه یک جرم عمده

    و در هر ده ثانیه یک سرقت یا جرم از نوع ورود به ساختمانها (Sevious crime)

    و در هر 5 ثانیه یک جرم دزدی(Burglary)

    و در هر 33 ثانیه یک سرقت اتومبیل(Larceny- Theft)

    و در هر 31 ثانیه یک تبهکاری همراه به خشونت(Motoor- Vehicle- Theft)

    و در هر 78 ثانیه یک جیب زنی(Violent Crime)

    و در هر 8 دقیقه یک تجاوز به عنف (Robbery)

    و در هر 27 دقیقه یک قتل، صورت می گیرد. (Rape)

    آمار (اف – بی – آی) اداره پلیس آمریکا در سال 1978 به نقل از آسیب شناسی اجتماعی، دکتر رحمت الله صدیق، پلی کپی، ص 158.

    عجائب صنعت؛

    بلندترین آسمان خراش دنیا «سی یرز» در آمریکاست که با 110 طبقه دارای ویژگیهای زیر می باشد:

    ارتفاع 441 متر، دارای 103 آسانسور و پله برقی، 56 هزار متر مکعب بتون و 3000 کیلو متر سیم برق در آن بکار رفته است، دارای 5800 اتاق، 7000 تلفن، 6200 میز تحریر، 46 هزار آب پاش اتوماتیک جهت اطفاء حریق، 16 هزار و پنجره و 16 هزار نفر در آن کار می کنند !!

    عجائب طبیعت؛

    مجسمه حضرت مریم بطول بیست سانتی متر در شهر سانتیاگو شیلی خون گریه می کند و متخصصین تصدیق کرده اند از جنس خون انسان است و هیچ خدعه ای در کار نیست.

    در لندن طفلی در یک سالگی خواندن و نوشتن آموخت و در سه سالگی زبان لاتین را فرا گرفت و در چهار سالگی در رشته انفورماتیک در دانشگاه مشغول به تحصیل شد.

    نوعی چلچله بیش از سه سال پرواز و پس از آن برای تخم گذاری به زادگاهش بر می گردد.

    اخبار سیمای جمهوری اسلامی، 10/1/71

    حریض ترین حیوانات مگس است وقانع ترین حیوانات عنکبوت می باشد. پس خداوند حریص ترین حیوان را غذای قانع ترین حیوان ساخته است.

    اثرات انفجار جمعیت ایران؛

    با وجود افزایش مدام جمعیت دانش آموزان در سال 68؛ به هر مدرسه فقط یک توپ داده شده است و به دلیل عدم امکانات کافی حدود 7 میلیون دانش آموز نتوانسته اند در مسابقات هنری و فرهنگی شرکت کنند.

    انتخاب با شماست؛

    حسن تکنولوژی: ایجاد رفاه بیشتر، رازگشایی از طبیعت، مهار کردن دشمنان انسان «سیل، زلزله، بیماری تسهیل ارتباطات، تعمیم دانش، تولید غذایی بیشتر و...

    عیب تکنولوژی: قناعت کشی، تقدس زدایی، غفلت آفرینی، محیط آلایی، اشتهایی کاذب آفریدن، طبیعت را مکیدن و تفاله کردن، به شهوت خفته دامن زدن و...

    ر. ک: به جامعه شناسی صنعتی، دکتر رحمت الله صدیق، سال تحصیلی 72- 1371 پلی کپی ، ص 106.

    اندر احوال بخیلان

    حنظله نامی به خانه دوست بخیلش رفت تا از او دین نماید، گفتند تب دارد و خوابیده است تا عرق کند. حنظله گفت: در حضورش غذای او را بخورید، فوراً عرق خواهد کرد!

    فجر انقلاب

    12 بهمن؛

    .... امام آمد،.. . و اجرای قرآن را آورد، و تجدید بنای دین را، و شکوه مذهب را، و عظمت مسلمین را، و غرور سرخ شیعه را، و اعجاز خون را، و کتاب شهادت را نستوهی و استواری اسلام را، تبلور عینی مکتب را به ارمغان آورد.

    امام آمد، و مرگ فرعون را آورد، و سقوط ستم را و شکست شب بیداد را و «ائتلاف امت» و «وحدت کلمه» و «22 بهمن» را و امام آمد،... «ذلت ایران» را به عزت اسلام» مبدل ساخت و سرها و گردن ها را در مقابل ابر جنایتکاران، همچون قله های رفیع، برافراشته ساخت و برگه بدهکاری مستضعفین را در برابر قدرتهای استکباری به برگهای طلبکاری مبدل کرد. و اسلام را به عنوان «نیروی سوم» در سطح جهان مطرح کرد.

    22 بهمن؛

    دیدی که دوام «شب» بسی کوتاه است؟ دیدی که «سحر» از پی شب در راه است/ آن عیسی ما که زنده کرد، ایران. حقا که مسیحا دم و «روح الله» است... 22 بهمن، میوه نهایی بود که در «15 خرداد» کاشته شد، 22 بهمن، فهرست فشرده نهضت ما از نیمه خرداد تا پیروزی است. 22 بهمن عید ظفر است،... آری... «ولایت فقیه» سکه رایج این مملکت شد و اسلام فقاهت، پشتوانه نیرومند.

    «روایت انقلاب، جواد محدثی»

    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    شیرعلی نیا، ابراهیم، علی عسگری، ابراهیم.(1371) خواندنیها. ماهنامه معرفت، 1(3)، -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    ابراهیم شیرعلی نیا؛ ابراهیم علی عسگری."خواندنیها". ماهنامه معرفت، 1، 3، 1371، -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    شیرعلی نیا، ابراهیم، علی عسگری، ابراهیم.(1371) 'خواندنیها'، ماهنامه معرفت، 1(3), pp. -

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    شیرعلی نیا، ابراهیم، علی عسگری، ابراهیم. خواندنیها. معرفت، 1, 1371؛ 1(3): -