معرفت، سال پنجم، شماره دوم، پیاپی 17، تابستان 1375، صفحات 57-

    کتاب شناسى توصیفى مدیریت

    نوع مقاله: 
    ترویجی
    نویسندگان:
    محمدتقی نوروزی فرانی / *استادیار - مدیریت / mtnorozi@yahoo.com
    Article data in English (انگلیسی)
    متن کامل مقاله: 

    کتاب شناسى
    توصیفى مدیریت

    مقدمه

    تعداد کتابهایى که طى سالهاى اخیر در مورد مدیریت نوشته شده بسیارى زیاد است. و کتابشناسى حاضر تلاش دارد به معرفى برخى از آنها بپردازد. کتبى که معرفى خواهیم کرد شامل زمینه هایى از قبیل اصول مدیریت، رفتار سازمانى، نظریه هاى سازمان، مدیریت منابع انسانى و دیگر زمینه هاى مربوط به حوزه مدیریت سازمان مى باشد. غالب کتابها به زبان فارسى و انگلیسى تألیف و یا ترجمه و طى پنج سال اخیر چاپ شده اند. جزوه هاى درسى و مقالات نشریات، خارج از دائره تحقیق این کتابشناسى مى باشد. ذیلاً با استفاده از روش الفبایى مؤلف به معرفى کتابها مى پردازیم:

    1ـ استیفن پى رابینز، مدیریت رفتار سازمانى، ترجمه على پارسائیان و سیدمحمد اعرابى، تهران، مؤسسه مطالعات و پژوهشهاى بازرگانى،1374.

    این کتاب از سه بخش اصلى تشکیل شده است: بخش اول کتاب، مدیریت رفتار سازمانى در سطح فردى را بحث مى کند. بخش دوم، مدیریت رفتار در سطح گروه و بالاخره بخش سوم، رفتار در سطح سازمان را تجزیه و تحلیل مى کند. براین اساس ترجمه این کتاب هم در سه جلد تهیه شده است و هر جلد عهده دار تجزیه و تحلیل رفتار در یکى از سه سطح است. ذیلاً به معرفى مطالب هر بخش مى پردازیم: بخش اول این کتاب شامل مباحث: رفتار سازمانى چیست، توصیه و پیش بینى رفتار، رفتار سازمانى در سطح جهانى، مبانى رفتار فرد، ادراک و تصمیم گیرى فرد، ارزشها، نگرشها و رضایت شغلى مفاهیم اصلى انگیزش، انگیزش از مفهوم تا کاربرد مى باشد. در بخش دوم کتاب این مطالب به چشم مى خورد: مبانى رفتار گروه، ارتباطات و تصمیم گیرى گروهى، رهبرى، سیاست و قدرت، تعارض و رفتار بین گروهها. بالاخره بخش سوم کتاب مشتمل بر فصول ذیل مى باشد: مبانى ساختار سازمانى، طرح سازمان، سیاست هاى منابع انسانى و رویه ها، فرهنگ سازمان، تنش کارى، مبانى تغییر و تحول سازمانى، توسعه سازمان.

    2ـ الوانى، مهدى، تصمیم گیرى و تعیین خط مشى دولتى، تهران، انتشارات سمت، 1369.

    مدیر موفق،در عصرما، کسى است که هم از خط مشى هاى عمومى تأثیرمى پذیرد و هم بر خط مشى ها تأثیر مى گذارد و در این تعامل و جریان اثرپذیرى و اثرگذارى اهداف سازمان خود را پیش مى برد. چنین مدیرى، باید از انزواى سازمانى که زائیده بسته پندارى نظام سازمانى است پرهیز نماید و افقهاى جدیدى پیش روى خود بگشاید. براین اساس، مؤلف کتاب در هفت فصل به بحث در این زمینه مى پردازد. در فصل اول کتاب، خط مشى عمومى از دیدگاه صاحب نظران مختلف تعریف شده است. سپس نقشهاى اصلى خط مشى عمومى، ویژگیها و انواع خط مشى ها بیان شده است. فرایند عقلایى خط مشى گذارى عمومى عنوان فصل دوم را تشکیل مى دهد. در فصل سوم، فرایند سیاسى خط مشى گذارى عمومى به عنوان جریانى از قدرت و نفوذ درعرصه سیاسى مطرح شده است. فصل چهارم، به توصیف فرایند سازمانى خط مشى گذارى پرداخته و در ضمن آن مدل جدید سازمانى که نشان دهنده ارتباط انواع خط مشى هاى عمومى با ساختارهاى سازمان است ارائه شده است. عناوین فصول باقیمانده کتاب چنین است: نقش ارزشها در خط مشى گذارى عمومى، مشورت و توکل، مشکلات و تنگناهاى خط مشى گذارى عمومى و الگوى اقتضایى خط مشى گذارى عمومى.

    3ـ ترنس آر میچل، مردم در سازمانها زمینه رفتار سازمانى، ترجمه حسین شکرکن، تهران، انتشارات رشد، 1373.

    موضوع اصلى این کتاب، که مشتمل بر شش بخش مى باشد، این است که رفتار افراد در سازمانها معلول مشترک ویژگیهاى شخصى آنان و محیط سازمانى است که در آن قرار دارند. بخش اول و دوم کتاب، در مورد نظریه هاى سازمانى و خصوصیات فردى است که فرد با خود به محیط سازمان مى آورد. به مانند: ادراک و شخصیت، نگرشها و انگیزش. در بخش سوم کتاب، بحث پویایى گروهى، ارتباط ونقشها، هنجارها و پایگاه مطرح مى گردد. در بخش چهارم، وصول به اهداف و مقاصد سازمانى مستلزم تصمیم گیرى، و قدرت و نظارت، و رهبرى مى باشد که در سه فصل به توضیح این امور پرداخته شده است. بخش پنجم، مشتمل بر فصول سه گانه عملکرد کارکنان، آموزش و توسعه، و تغییر سازمانى مى باشد و تلاش مى کند اصولى که در فصول قبل بیان شده را به نحوى که سبب افزایش اثربخشى فردى و سازمانى مى شود به کار برد و بالاخره در فصل ششم نیز، دو فصل حمایت سیاسى و چشم انداز سازمانها گنجانده شده است و تلاش مى کند دیدگاهى از آنچه را که سازمانى در آینده، با آن مواجه مى شود ارائه دهد.

    4ـ جمعى از علماء و دانشمندان، نگرشى بر مدیریت در اسلام، مجموعه مقالات ارائه شده در چهارمین سمینار بین المللى مدیریت اسلامى، تهران، مرکز آموزش مدیریت دولتى، چاپ دوم، 1375.

    در مقدمه این کتاب گفته شده است که بحث مدیریت یکى از بحثهاى کلیدى و کارساز جهان امروز به شمار مى رود که نقش آن در پیشبرد و بهبود اداره امور امرى مسلم و محسوس است. در این بین در پرتو خود نمایى اسلام در دهه هاى اخیر تدوین یک نظام مدیریتى نشأت گرفته از اصول و ارزشهاى اسلام و انجام مطالعات تطبیقى ضرورتى اجتناب ناپذیر است. مجموعه مقالات ارائه شده در این بین، بوسیله اساتید برجسته حوزه و دانشگاه، داخلى و خارجى، تلاشى هر چند کوچک در این جهت مى باشد و به موضوعات تخصصى دانش مدیریت در شش بخش مى پردازد که به ترتیب عبارتنداز: مدیریت و حکومت، اصول مدیریت، انگیزش، ویژگیهاى مدیر، کنترل سازمانى و نیروى انسانى.

    5ـ جى.ام شفریتز و جى استیون آت، دیدگاههاى برجسته و مشهور در نظریه سازمان، آمریکا، مؤسسه انتشاراتى بروکس کل، چاپ سوم، 1992.1

    این کتاب، که به زبان انگلیسى مى باشد، کتابى نسبتاً جامع در حوزه نظریه سازمان مى باشد. به عقیده مؤلفین کتاب، ساخت نظریات جدید سازمانى بدون مطالعه نظریات مدیریت علمى و آراء فایول امکان ندارد. براى درک هر چه بیشتر این نظریات مطالعه گذشته نظریات سازمانى ضرورى به نظر مى رسد. ضمن اینکه براى نیل به این هدف باید محیط تاریخ و فرهنگى که منجر به آن نظریات شده است نیز مطالعه گردد. زیرا نظریات زائیده شرائط محیطى و فرهنگى خود مى باشند و در خلأ بوجود نمى آیند. اما در رابطه با سازماندهى کتاب، مؤلفین معتقدند که چون علوم اولیه و ثانویه زیادى در مطالعه آکادمیکى نظریات سازمان دخیل هستند، در نتیجه، نمى توان لیست مشخصى از دیدگاههاى شاخض و برجسته در حوزه نظریه سازمان ارائه داد. لکن براى ملاحظه حجم کتاب،رعایت توازن بین مطالب و در نظر گرفتن روند تاریخى مکاتب، مطالب کتاب در هشت فصل تنظیم شده است که هر کدام نظریه اى از سازمان را شرح مى دهند، این نظریات عبارتند از:

    1ـ نظریه سازمان کلاسیک
    2ـ نظریه سازمانى نئوکلاسیک
    3ـ دیدگاه رفتار سازمانى، یا نظریه منابع انسانى
    4ـ نظریه سازمانى ساختارگرایى «مدرن»
    5ـ نظریه سازمانى سیستمها، اقتضایى و اکولوژى جمعیت
    6ـ نظریه سازمانى بازار
    7ـ نظریه سازمانى قدرت و سیاست
    8ـ نظریه سازمانى فرهنگ سازمانى و مدیریت سمبلیک.

    6ـ دیوید. اى دى سِنزُو واستیفن پى رابینز، مدیریت منابع انسانى مفاهیم و حقائق مربوط به صحنه عمل، آمریکا، مؤسسه انتشاراتى جان ویلى و پسران، چاپ چهارم، 1994.2

    این اثر، به زبان انگلیسى بوده و داراى متنى نسبتاً ساده و روان مى باشد و در شش بخش تنظیم شده است. بخش اول، امور چهارگانه ذیل را بحث مى کند: تغییر دنیاى کار، وظائف مدیریت منابع انسانى، مرورى کامل بر قوانین استخدامى آمریکا و بحثى در باره موارد اخلاقى و حقوق استخدام.

    چهار بخش بعدى کتاب به ترتیب: وظایف چهارگانه مدیریت (جذب، آموزش، انگیزش، و حفظ و نگهدارى) را توضیح مى دهد. مهمترین مباحث این بخشها عبارتند از: برنامه ریزى نیروى انسانى، کارشکافى، فرایند انتخاب، جامعه پذیرى کارکنان جدید، آموزش کارکنان و تربیت مدیر، سیستمهاى مدیریت برعملکرد کارکنان به منظور منضبط کردن کارکنان، و مدیریت حقوق و دستمزد و بالاخره بخش ششم کتاب، اختصاص به روابط مدیریت و نیروى کار دارد و مشتمل بر دو فصل مى باشد: مقدمه اى بر روابط کار و مذاکرات دسته جمعى.

    7ـ رضائیان على، اصول مدیریت بازرگانى، تهران، انتشارات سمت، چاپ اول، 1369.

    این کتاب مشتمل بر ده فصل مى باشد. نویسنده در مقدمه فصل اول کتاب بیان مى دارد که هر سازمان اجتماعى براى نیل به اهدافى خاص طراحى شده است و با توجه به ساختارش نیازمند نوعى مدیریت است. هدف از تألیف کتاب این است که خواننده را با چهره نوینى از مدیریت که از تکرار نوشته هاى گذشته عارى باشد آشنا سازد. درنتیجه، بر خلاف معمول دراین کتاب ابتدابه بررسى چگونگى روند شکل گیرى سازمانهاى صنعتى و بازرگانى مى بردازد و در فصول نه گانه دیگراز این امور بحث کرده است: نوآورى، تصمیم گیرى، برنامه ریزى، سازماندهى، بسیج منابع و امکانات، هدایت ارتباطات، کنترل و پیوستها.

    8ـ رضائیان على، تجزیه و تحلیل و طراحى سیستم، تهران، انتشارات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، 1373.

    نویسنده در قسمتى از مقدمه کتاب مى گوید: عصر سیستمها پس از جنگ جهانى دوم آغاز مى شود. در این هنگام، به جاى اینکه یک کل را بر اساس اجزاى تشکیل دهنده اش تشریح نمایند، به چگونگى قرار گرفتن اجزاء در کل توجه مى شود و بدین وسیله، زمینه کل نگرى فراهم شد. این در حالى بود که تفکر رائج قبل از جنگ جهانى دوم، عقیده جزءنگرى بود و روش شناسیهاى علوم فیزیکى تنها عامل لازم براى توضیح حیات تلقى مى شد. به هرصورت، عصر سیستمهاى انقلاب ماوراء صنعتى را به ارمغان آورد. این انقلاب مبتنى بر ماشینهاى محاسبى بود که ضمن مشاهده گرى اطلاعات، اطلاعات را به طور منطقى پردازش و منتقل مى کردند. و بدین وسیله امکان مکانیزه کردن تلاشهاى ذهنى فراهم شد. این کتاب در دو بخش و مشتمل بر سیزده فصل تنظیم شده است که عناوین مهم آن عبارتند از: ضرورت تجزیه و تحلیل و طراحى سیستم، فنون تجزیه و تحلیل، مدلسازى مفهومى اطلاعات، طراحى پروژه، نظریه عمومى سیستمها و شناخت خرده سیستم و ساده سازى الگوى تعاملى آن.

    9ـ رضائیان على، مدیریت رفتار سازمانى، تهران، انتشارات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، 1373.

    دراین کتاب براى مطالعه رفتاراز روش تشخیص استفاده شده است. این روش از چهار مرحله تشکیل شده است که عبارتنداز: توصیف، تشخیص، تجویز و اقدام. مطالب کتاب در پنچ بخش تنظیم شده است. بخش اول کتاب، مشتمل بر فصل 1 و 8 مى باشد که با عنوانهاى رفتار سازمان و الفباى مدیریت درصدد بیان مرحله توصیف مى باشد. سه بخش بعدى کتاب که رفتار در سطح فردى، گروهى و سازمانى را تجزیه و تحلیل مى کند، مبین مرحله تشخیص مى باشد. در بخش مربوط به تجزیه و تحلیل در سطح فردى انگیزش و رفتار، یادگیرى و ارتباطات بحث شده است. در بخش رفتار گروهى، این عناوین وجود دارد: کدامین سبک مدیریت، تنش زدایى در مدیریت، شریان حیات مدیریت، و گوش شنوا زیربناى مهارت ارتباطى و بالاخره مباحث نیروى انسانى عاملى استراتژیک، هدف گذارى کمال مدیریت و سازمان و نقش مدیر در مدیریت کار و عملکرد رفتار افراد را در سطح سازمان تجزیه و تحلیل مى کند. در این بخش، تجویزهایى براى افزایش اثربخشى سازمان نیز ارائه شده است.

    10ـ ریچارد اسکات، سازمانها، سیستمهاى عقلایى، طبیعى و باز نظریه هاى سازمانى، ترجمه دکتر حسین میرزایى اهرنجانى و فلورا سلطانى تیرانى، تهران، انتشارات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، 1374.

    این کتاب ترجمه چاپ سوم کتاب ریچارد اسکات مى باشد و در دو جلد تهیه شده است. در پیشگفتار مؤلف عنوان شده است که ایشان توجه خاصى به کار جامعه شناسان داشته و لذا در این کتاب سعى کرده است اطلاعات جامع ومنسجمى براى مطالعه جامعه شناختى سازمانها فراهم نماید.

    یکى از خصوصیات این کتاب ارائه طرح جدیدى براى طبقه بندى است. مؤلف کتاب بر مبناى سه سطح تجزیه و تحلیل (روانشناسى اجتماعى، ساختارى و اکولوژى) چهار مدل سیستم عقلایى بسته، عقلایى باز، سیستم طبیعى بسته و سیستم طبیعى باز را ارائه داده است. جلد اول مشتمل بر سه بخش مى باشد: عنوان بخش اول آشنایى با سازمانها مى باشد. بخش دوم مشتمل بر فصول چهارگانه ذیل مى باشد: سازمانها به عنوان سیستمهاى عقلایى، سازمانها به عنوان سیستهاى طبیعى، سازمانهاى به عنوان سیستمهاى باز، و ترکیب نگرسها. در بخش سوم کتاب نیز این عناوین به چشم مى خورد نظریات محیطى و تأسیس سازمانها.

    11ـ ریچارد ال دفت، تئورى سازمان و طراحى ساختار، ترجمه على پارسائیان و سید محمد اعرابى، تهران، مؤسسه مطالعات و پژوهشهاى بازرگانى، 1374.

    این کتاب مشتمل بر شش بخش مى باشد که در دو جلد ترجمه شده است و هر جلد سه بخش از کتاب را پوشش مى دهد. بخش اول کتاب مشتمل بر مقدمه اى بر سازمانها و ماهیت نظریه سازمان مى باشد. در بخش دوم، مطالبى در مورد مدیریت عالى سازمانى، اهداف و اثر بخشى، و نیز ارتباط با محیط خارجى سازمان ارائه شده است. بخش سوم کتاب نیز، درباره طراحى ساختار سازمان بوده و در آن فصول ذیل گنجانده شده است: سیستمهاى اطلاعاتى پیشرفته درسازمانهاى تولیدى، اندازه یا بزرگى سازمان رشد و چرخه زندگى، طراحى ساختار سازمان، و ساختارهاى مناسب یا سازمانهاى جهانى. در بخش چهارم و پنجم کتاب درباره روندها و فرایند درون سازمان مطالبى ارائه شده است.

    و بالاخره، در بخش ششم کتاب درباره رهبرى و طرح سازمانهاى آینده بحث شده است.

    12ـ سعادت، اسفندیار، فرایند تصمیم گیرى در سازمان، تهران، مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، بهمن 1372.

    مبحث تصمیم گیرى همیشه به عنوان بخشى جدایى ناپذیر از مدیریت، در ادبیات مدیریت مطرح بوده است. هربرت سایمون محققى است که در رابطه با مفهوم و مکانیسم تصمیم گیرى مطالعات زیادى انجام داده است. به عقیده ایشان تصمیم گیرى و مدیریت دو واژه مترادف مى باشند. علاوه بر سایمون، گروه دیگرى از صاحب نظران نیز این دو را یکى دانسته و مدیریت را غیراز تصمیم گیرى ندانسته اند و معتقدند که انجام وظائفى چون برنامه ریزى، سازماندهى یا کنترل در واقـع کـارى جـز تصمـیم گیرى در باره نحوه انجام ایـن فعالیت ها نیست.

    این کتاب در سیـزده فصـل مختلف تنظیـم شده است. در فصل اول بیشـتر مبـاحث مقدماتى مطرح مى شود و در فصول بعد این مطالب مطرح شده است: مدلـهاى تصمیـم گیرى، مسـأله حـلّ مى کنیم یـا تصمیـم مى گیریم؟ جستـجو براى یـافتن راه حل، مفـهوم عقـلایى و کـاربرد آن در تصمـیم گیرى، نقـش شخـصیت در تصمـیم گیرى،نقش محیط در تصمیم گیرى، نقش اطلاعات در تصمیم گیرى، تصمیـم گیرى در بحـران، نقـش مشـارکت در تصمیم گیرى، تصمیم گیرى گروهى، تصمیم گیرى و شیوه هاى رهبرى و خلاقیت و نوآورى.

    13ـ مورهد و گریفین، رفتار سازمانى، ترجمه سیدمهدى الوانى و غلامرضا معمارزاده، تهران، انتشارات مروارید، 1374.

    این کتاب در 6 بخش تنظیم شده است و ضمن مطرح کردن آخرین نظریات مطرح شده در زمینه رفتار سازمانى، تمامى موضوعات مرتبط به این حوزه را پوشش مى دهد. بخش اول کتاب به معرفى رشته رفتار سازمان پرداخته است و در بخش دوم تحت عنوان ابعاد فردى سازمان این فصول گنجانده شده است: یادگیرى، مفاهیم اولیه، انگیزش، مفاهیم پیشرفته، هدفگذارى و پاداشها، و فشار عصبى ناشى از کار در بخش سوم با عنوان مقابله با رفتار سازمان این فصول وجود دارد: طراحى شغل و پویایى نقش، پویایى هاى گروه، پویاییهاى میان گروهى، رهبرى، و قدرت سیاست و تضاد. بخش چهارم هم مشتمل بر این فصول است: ساختار بنیادى سازمان، محیط و تکنولوژى، و طرح سازمان و فرهنگ سازمان، بخش پنجم حاوى پنج فصل مى باشد، تصمیم گیرى و خلاقیت، ارتباطات و پرورش اطلاعات، ارزیابى عملکرد، کار راهه هاى سازمانى و ابعاد بین المللى سازمانها و بالاخره در فصل ششم بحث تغییر و بهسازى سازمان مطرح گردیده است.

    14ـ نایلى، محمد على، انگیزش در سازمانها، اهواز، دانشگاه شهید چمران، 1372.

    موضوع انگیزش از دیر باز توجه فلاسفه، اندیشمندان و بویژه مربیان بزرگ را به خود جلب کرده است. به جز مطالعات علمى، تجربى در دهه هاى اخیر بیشتر نگرشها در رابطه با این موضوع بُعد فلسفى داشته و الگوى مشخص و فراگیرى که مشکلات مسئولان سازمانها را حل کند مطرح نشده است. از اوائل دهه 1960، مسائل انگیزش در سازمانها فکر دانشمندان را به خود جلب کرد. چنین روندى در دهه هاى 70 و 80 نیز به چشم مى خورد. هدف این کتاب آگاهى کلى از دیدگاههاى نظرى و یافته هاى پژوهشى و بررسى نقاط قوت و ضعف هر یک از نظریه هاى انگیزشى و همچنین کاربردى ساختن آنها در سازمانها مى باشد. مطالب کتاب در هفت فصل ذیل تنظیم شده است: دیدگاههاى کلى در انگیزش کار، نظریه هاى نیاز، نظریه هاى مقایسه اى،نظریه هاى خود تنظیمى فراشناختى، نظریه هاتقویت، رودیکردهاى دیگر در انگیزش کارکنان که در این فصل نظریه هاى x،y،z، حلقه هاى کیفیت، نظریه ها بالندگى و... مطرح شده است. عنوان آخرین فصل کتاب نیز افقهاى جدید در یکپارچه ساختن نظریه هاى انگیزش کار مى باشد.

    15ـ هارولد کونتز، سیریل اودائل و هاینز ویهریخ، اصول مدیریت، مترجمین محمد على طوسى، سیدامین الله علوى، على اکبر فرهنگى و اکبر مهدیان، تهران، مرکز آموزش مدیریت دولتى، 1370.

    این کتاب در دو جلد ترجمه شده است. هر جلد سه بخش را پوشش مى دهد. در این کتاب دانش مدیریت بر پایه هاى وظیفه هاى برنامه ریزى، سازماندهى، به کار گیرى نیروى انسانى، رهبرى ونظارت طبقه بندى گردیده است. و در آن فصولى تحت عنوان: مدیریت، علم، نظریه، و عمل، الگوهاى تحلیل مدیریت، محیط بیرونى و مدیریت بین المللى، منظور از برنامه ریزى، هدفها، راهبردها و خط مشى ها و تصمیم گیرى، سرشت و مقصود از سازماندهى، بخش بندى اساسى، پیوندهاى اختیار صف وستاد، نامتمرکز کردن اختیار، هدف تأمین و به کارگیرى نیروى انسانى، گزینش، تناسب شغل و شاغل ارزشیابى عملکرد و استراتژى طرح دوران خدمت، بهسازى و بهبود مدیریت و سازمانى و مدیریت و عامل انسانى، انگیزش، رهبرى، ارتباطات و نظام و فراگرد و نظارت، فنون کنترل و تکنولوژى اطلاعات، برنامه ریزى و نظارت و مدیریت عملیاتى، نظارت همه جانبه عملکرد، و کنترل پیشگیرى اطمینان بخش به تفصیل بحث شده است.

    16ـ هنرى مینتربرگ، سازماندهى. پنج الگوى کارساز، ترجمه ابوالحسن فقیهى و حسین وزیرى سابقى، تهران، مرکز آموزش مدیریت دولتى، 1371.

    نویسنده هدف از تألیف کتاب را این گونه بیان مى کند که جهت گیرى اکثر نوشته ها و مقالات در مورد طراحى ساختارها و نقش آنها در کارکرد اثربخش سازمان بر پایه «چه هست» مى باشد و نه چه «باید باشد». از سوى دیگر، این نوشته ها یکدست و یکپارچه نبوده و در نتیجه، طراحان سازمان نمى توانند آن را یکجا بیابند. لذا بمنظور «یکپارچه کردن پژوهشها» این کتاب نوشته شده است. این کتاب مشتمل بر 12 فصل مى باشد.3 فصلهاى 2 تا 5 به بحثهاى اصلى طراحى سازمان که قاعده هاى طراحى نامیده مى شوند مى پردازد.4 فصل شش نیز تحت عنوان طراحى در موقعیتهاى گوناگون به تحلیل مى پردازد و قاعده هاى طراحى را در عاملهاى موقعیتى گوناگون مى گذارد. فصل هفتم تا سیزدهم آمیزه اى از گفتارهاى فصلهاى پیشین را به نام پیکربندیها ارائه مى دهد. این پیکربندیها با نام ساختار ساده، دیوانسالارى ماشینى، دیوانسالارى حرفه اى، دیوانسالارى بخشى در پنج فصل توضیح داده شده اند. و بالاخره فصل سیزدهم کتاب با عنوان «فراسوى پنجگانه ها» وابستگى برجسته میان پنج پیکربندى را مى نمایند و به فراسوى آنها مى نگرد.


    •  پى نوشتها

      1-.1992 ,ynapmoC gnihsilbuP eloC /skoorB ,yroeht noitazinagro fo scissalC ,tto nevetS .J dna ztirfahS .M yaJ

      2-1994 ,cni ,snoS & yeliw nhoJ ,secitcarP & stpecnoC tnemeganam ecruoser namuH ,snibboR .P nehpetS dna ozneC ED .A divaD

      لازم به ذکر است که این کتاب در چاپهاى قبل تحت عنوان ذیل به چاپ رسید است

      Personnel/ Human resource Management

      3ـ فصل نخست کتاب مطالبى را براى برانگیختن و آماده کردن ذهن خواننده بیان مى کند.

      4ـ این قسمت از کتاب در واقع تحلیل است و به چگونگى ترکیب عنصرهاى بنیادین طراحى پرداخته نمى شود.
       

    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    نوروزی فرانی، محمدتقی.(1375) کتاب شناسى توصیفى مدیریت. فصلنامه معرفت، 5(2)، 57-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    محمدتقی نوروزی فرانی."کتاب شناسى توصیفى مدیریت". فصلنامه معرفت، 5، 2، 1375، 57-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    نوروزی فرانی، محمدتقی.(1375) 'کتاب شناسى توصیفى مدیریت'، فصلنامه معرفت، 5(2), pp. 57-

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    نوروزی فرانی، محمدتقی. کتاب شناسى توصیفى مدیریت. معرفت، 5, 1375؛ 5(2): 57-