سخن آغازین
Article data in English (انگلیسی)
سخن آغازین
1. سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام که از شأن و مرتبه خاصى در میان مسلمانان برخوردار است،مهمترین حادثه جانسوز ماه جارى است. فاطمه علیهاالسلام؛ دختر خاتم انبیاى الهى، همسر على علیهالسلام، جانشین پیامبر واولین امام شیعیان و مادر ائمّه اطهار علیهمالسلام. به بیانى ساده، در اطراف وى بهترین خلق عالم گرد آمدهاند و مسیرىبس روشن از ایشان بر جاى مانده است. عمر کوتاه ایشان مانع از تأثیرگذارى بر حرکت اسلام و امت اسلامىنگردید و زندگى و دفاع او از حریم ولایت، الگو و سرمشقى است براى تمامى مسلمانان.
2. اردیبهشت ماه، ماه حکمت، علم و دانش محسوب مىگردد. روز معلم و پاسداشت فیلسوف واندیشمند بزرگ استاد شهید مرتضى مطهّرى، برجستهترین مناسبت این ماه است. اما در کنار این مناسبتویژه، روز بزرگداشت شیخ بهائى، روز بزرگداشت شیخ صدوق، روز بزرگداشت شیخ کلینى، روز بزرگداشتحکیم ابوالقاسم فردوسى و روز بزرگداشت عمر خیام هم در همین ماه دیده شده که همگى حکایت ازبزرگداشت مقام علم، عالم، اندیشه و اندیشوران در این ماه مىباشد.
3. نگاه سلبى ابنمیمون مشهورترین الهىدان یهودى نسبت به شناخت خدا و نیز اتخاذ رویکردى مشابهتوسط قاضى سعید قمى بار دیگر در این شماره مورد توجه واقع شده و نکتهاى هستىشناختى مبنى بر تباینتام میان خالق و مخلوق به عنوان مبناى این حکم معرفتشناختى مطرح گردیده است.
4. اکنون که در آستانه خردادماه، ماه ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامى و بنیانگذار جمهورى اسلامى ایرانحضرت امام خمینى قدسسره هستیم، بررسى یکى از نگرشهاى الهیاتى و عرفانى ایشان ما را بیشتر به ابعاد مختلفعلمى این شخصیت عظیم رهنمون مىگردد و شناخت بیشترى به مخاطبان راجع به اندیشههاى وى ارائهمىدهد. مقاله «توحید عینى از منظر امام خمینى قدسسره» متکفل این مهم در این شماره مىباشد.
5. مقوله عصمت، تاکنون محور مباحثات و گفتوگوهاى فراوانى در تمامى سطوح مردم و اندیشوران قرارگرفته است. در همین زمینه، نگاه قرآن کریم به مقوله عصمت و ابعاد مختلف آن براى مسلمانان بسیار پرارج وارزش مىباشد. مقاله «موهبت عصمت از منظر آیات» این موضوع را مورد تحقیق قرار داده است و مطالبجذابى در این راه عرضه مىدارد.
6. موضوع عدل الهى، یکى از جذابترین مباحث الهیاتى و کلامى است. مقاله «عدل الهى و کارکردهاىاجتماعى و فردى آن»، تأثیر عدلباورى را بر زندگى فردى و اجتماعى آدمیان بیان مىنماید.
7. یکى از مهمترین هجمههایى که غرب علیه اسلام همیشه روا داشته است، معرفى دین اسلام به عنواندینى مبتنى بر خشونت و شمشیر مىباشد. مقاله «ارتباط پیامر اکرم صلىاللهعلیهوآله، با مسیحیان؛ تعامل یا تقابل؟» به اینموضوع پرداخته است.
8. شیطانپرستى و عرفانهاى کاذب، نه تنها چالشى در برابر اسلام است، بلکه شاید به جرأت مىتوانگفت که غرب خود بیشتر با این مسئله درگیر است و با مشکلات به وجود آمده مواجه مىباشد. دو مقاله«شناخت و نقد گروه کلیساى شیطان» و «پیامبرى و پیامران مدرن اکنکار» به نظر مىرسد مطالب مفیدى را بهعلاقهمندان ارائه مىکند.
دبیر گروه دینشناسى